MEVSİMLERDEN ÇAĞLA BAHARI
Şimdi "Çağla" zamanı. Süre çok kısa. Topu topu 15-20 gün. Yedin yedin.. Yemedin önümüzdeki seneye. Çağla, bademin çiğ hali. Çağla badem, ham iken yenilen ender meyvelerden. Bu hali, bana göre en leziz hali. Tuza batır, katır kutur. Datça yarımadasında bir ay önce patlayan badem çiçekleri yerini çağlalara bıraktı. Ağaçlar yeşeren yapraklarıyla birlikte meyveleri vermeye başladı. Baharın müjdesi bu. Kar beyazı çiçekler yerini yeşile bıraktı. Bugünler her yer yemyeşil. Ve bugünler hasat zamanı. Köylü özenle topluyor çağlaları. Kilosu 15 liradan toptancıya veriyor. Toptancı büyük kentlerde yarım kilosu 100 liradan satışa sunuyor. Yüzde 1300 kar. Ne güzel iş değil mi? Kilo kilo al, gram gram sat. Paraları cebe at. Sonra yangel yat. Bize dayatılan ekonomi işte bu. "Serbest Piyasa Ekonomisi" diye yazılıyor, "Harami düzeni " diye okunuyor!. Yersen.. Çağla badem deyip geçmeyin. Çok derde devadır. Antioksidandır. Liflidir. Magnezyumu boldur. E vitami